// TARİHÇE

• Kurucularımız Sami Atik ve Osman Atik, Ordu’nun Ünye ilçesi merkezinde bir fındık kırma tesisi satın alarak “Atikler” markası ile iç fındık üretimine başladılar.

• Kuruluşun henüz ilk yılında ilk ihracat gerçekleşti.

• Artan satışlar karşısında talebi karşılayabilmek ve gelişen koşullara uyum sağlayabilmek amacıyla Ünye’nin Cüri mevkiinde yıllık 25.000 ton iç fındık üretim kapasiteli modern fındık kırma tesisi kuruldu.

• 15 yıllık deneyim ve elde edilen önemli pazar payı ile fındık sektöründe aranan bir marka haline gelen Atikler, işlenmiş fındık üretimine başlamaya karar verdi. Bu amaçla Atik ailesinin kurucu ve ikinci nesil üyelerinin ortak olduğu Dost Fındık Ltd. Şti. kuruldu.

• Dost Fındık, yıllık 25.000 ton işlenmiş fındık üretim kapasitesine sahip olan ve son teknolojiyle donatılmış entegre tesisini Ünye’de faaliyete geçirdi. Böylece fındığın bütün çeşitleri ürün yelpazesine eklenmiş oldu.

• Kabuklu fındığın uzun süreli muhafazası için 2.000 m2 hacimli prefabrik depo inşa edildi.
• Dost Fındık kalitesi, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (HACCP) belgeleri ile tescillendi.

• Atikler ve Dost Fındık’ın tüm faaliyetleri, Dost Fındık çatısı altında birleştirildi.

• İç fındık içerisindeki muhtemel kusurları ve yabancı maddeleri etkin bir şekilde ayıklayabilmek için kırma tesisinde otomasyona geçildi, tesise iki adet lazer optik seçici yerleştirildi.
• Dost Fındık kalite yönetim sisteminin dünya standartlarında olduğu tescillendi: International Food Standard (IFS) ve British Retail Consortium (BRC) kalite belgeleri alındı.
• Kısa süre içinde işlenmiş fındıkta önemli bir pazar payına erişen Dost Fındık, işlenmiş fındık tesisine yeni bir hat kurarak kapasitesini % 40 oranında arttırdı.